marți, 23 februarie 2016

Vacanta Tunisia



           Habib Bourguiba (primul presedinte al Tunisiei) a afirmat: “Tunisia este mereu pregatita sa intoarca pagina”. Situata in nordul continentului cunoscut pentru diversitatea culturii si bogatia subsolului, Tunisia este o tara apreciata de majoritatea pasionatilor de turism. Desi majoritatea persoanelor care calatoresc sunt, intr-o anumita masura, speriate de popoarele arabe, eu am ales sa vizitez Tunisia datorita unor sfaturi primate de la o cunostina.
          Am ajuns in Tunisia in timpul sezonului de vara iar vremea a fost perfecta pentru o vacanta de o saptamana. Daca la inceputul calatoriei am crezut ca voi fi preset de timp, nu a fost asa. Puteti vizita cu usurinta cele mai importante regiuni si totul intr-o singura saptamana. Bagajul meu a fost cumpus din foarte multa aparatura foto-video deoarece peisaje din Tunisia nu trebuie ratate pentru nimic in lume. Tunisia este foarte apreciata in lumea fotografilor deoarece un apus surpins de pe coasta de nord este inimaginabil.
         Prima mea destinatie a fost capitala Tunisiei, Tunis. Asezata in apropierea Marii, capitala Tunisiei este un complex oriental care imbina noul si vechiul. Pe langa cladirile vechi si tavernele traditionale, in Tunis veti intalni si urme ale modernizarii societatii. In capitala tarii veti putea vizita cele mai importante obiective turistice, obiective care atesta trecutul glorios al Imperiului Roman si nu numai. Printre obiectivele turistice majore din capitala Tunisiei se numara si Muzeul Bardo, o calatorie in trecut pentru pasionatii de istorie. Muzeul Bardo este considerat al doilea muzeu din Africa dupa Muzeul din Cairo. In acest muzeu sunt pastrate ramasite din vechiul Imperiu care probabil va vor trezi setea de cunoastere.
         Din capitala Tunisiei am pornit spre Port El Kantaoui. Aici puteti vedea cu adevarat adevarata bogatie actuala a tarii. Am fost complesit de apa albastra a marii si peisajul desprins dintr-un vis. Nimic nu se compara cu o limonada rece intr-o zi torida de vara. Dupa ore intregi de mers pe nisipul fierbinte si achizitionat suveniruri m-am intors in camera de hotel. Tunisia m-a impresionat si cu siguranta ma voi intoarce candva. Muzeul Bardo este un monument extreme de important pentru toti oamenii, nu doar pentru istorici. Istoria noastra, a romanilor, este inscrisa in cultura vechiului Imperiu. Va recomand sa vizitati Tunisia deoarece nu veti intalnii nicaieri acelasi peisaj.