joi, 11 decembrie 2014

Camere de supraveghere ieftine


Ce rol au camerele de supraveghere in viata noastra? Acestea au un rol extrem de important, ne ofera informatii si siguranta in orice moment al zilei. Daca ai nevoie de o vacanta sau pur si simplu s-a ivit o problema si trebuie sa pleci din localitate, trebuie sa lasi pe cineva sa aiba grija de casa ta. In momentul in care ai un sistem de supraveghere video siguranta e mult mai mare. Camerele de supraveghere trebuie alese cu mare grija. In general noi, oamenii, alegem sa cumparam lucruri care sunt mai ieftine pentru ca bugetul nostru nu ne permite mai mult.

Uni poate au noroc, alti poate isi iau teapa, iar alti poate reusesc sa tina de ele. O camera de supraveghere ieftina nu se rezuma doar la faptul ca nu poate fi la fel de buna ca una scumpa. Da , este si asta, dar trebuie sa poti sa vezi ce ai filmat, nu doar sa sti ca ai filmat. O camera de supraveghere poate sa fie mai ieftina pentru ca are un defect sau pentru ca nu este la fel de completa ca una mai scumpa. Cele scumpe pot avea un aspect mai placut, pe langa alte beneficii, iar acele camere de supraveghere ieftine sunt obisnuite si fara nimic deosebit.

Cand prietena mea a avut parte de o intamplare nefericita, a hotarat sa-si aplice un sistem de camere de supraveghere care sa-i ofere siguranta mult dorita. Magazinul de unde si-a achizitionat camerele era extrem de mare si plin cu diferite camere, mai scumpe si mai ieftine. Vanzatorul ne arata tot ce era mai bun. Camere care stocau imaginile pentru mult timp si care aveau o imagine clara, dar si altele care erau mai putin performante. 

Cum bugetul ei era mic, a decis sa achizitioneze o camera mai ieftina. Dupa aplicarea ei, aceasta a stat linistita o perioada, iar dupa a cazut prada hotilor. Cartierul in care locuia era unul destul de vizitat de tot felul de indivizi, dar ea si-a pus speranta in camerele de supraveghere. Cand a vrut sa urmareasca imaginile si-a dat seama ca camerele pe care le cumparase nu erau atat de bune precum credea ea, imaginile nu erau clare si se stocau doar pentru cateva zile.

Ce invatam din aceasta intamplare? Nu este bine sa cumparam lucruri ieftine, cu atat mai mult camere de supraveghere care trebuie sa ne insoteasca mult timp, nu doar cativa ani.

miercuri, 10 decembrie 2014

Terenuri de tenis iluminate cu proiectoare LED

A trecut ceva timp de cand functioneaza destul de ok mica mea afacere cu inchirierea terenurilor de tenis, astfel incat am hotarat ca ar cam fi timpul sa fac si niste upgrade-uri mai serioase - si cea mai mar eproblema a terenurilor era sistemul de iluminare, din cauza caruia vara trecuta nu prea am avut clienti.

Da... este trist cand stau sa ma gandesc ca am investit sume enorme in schimbarea zgurei, in schimbarea fileurilor, in vopsirea gardurilor si reamenajare aintregii locatii astfel incat sa aiba un aer occidental, dar am uitat niste detalii elementare, cum ar fi calitatea luminii.

De asemenea pot sa dau vina putin si pe genialii mei angajati, carora se pare ca nu le pasa nici de nevoile mele si cu atat mai putin de nevoile clientilor care merg sa joace tenis in fiecare saptamana fara sa aiba lumina. In cele din urma am pierdut toti clientii care jucau tenis noaptea, in nocturna, ceea ce este foarte trist si m-a facut sa ii dau afara pe imbecilii de angajati - dar am si schimbat sistemul de iluminare cu  proiectoare LED  de calitate, achizitionate de la Golden LED.

Una peste alta sunt multumit... se pare ca mai nou am cea mai buna nocturna pe care se poate juca tenis din tot Bucurestiul :D

joi, 4 decembrie 2014

COLIERUL ANDONE



    Imi place foarte mult colierul! Am facut senzatie in randul colegelor mele de la ultima petrecere la care am fost! Toate m-au asaltat cu intrebari de unde l-am achizitionat, iar eu le-am spus numele site-ului. Au apreciat in special modelul. Acesta arata in felul urmator: trei fire impletite de culoare albastra, neagra si galbena, nimic mai simplu! Varietatea culorilor a usurat asortatul cu mult, iar impletitura simpla a firelor facea ca acel colier sa nu aibe competitie!
    A doua oara cand l-am purtat a fost la o intalnire intr-un loc foarte elegant si pretentios. Toata lumea l-a privit cu invidie! Am stiut sa ii scot in evidenta culorile alegand pentru acea seara o rochita de aceeasi culoare cu firele impletite: albastra, iar in zona bretelelor, decorata cu dungi galbene si negre. Peste, am decis sa port o vestuta de un galben pal, cu impletituri firave, negre. Era necesara si vesta, intrucat trebuia cumva sa compensez cantitatea mare de albastru ce o lasa rochita sa se observe.
    Tin minte insa si evenimentul cel mai important unde l-am luat: cand am plecat in excursie la Roma. Mi s-au facut complimente foarte multe si am fost super incantata! In prima seara acolo, decisesem sa mergem in oras. Am putut sa il asortez repede cu o tinuta de seara. Spre norocul meu, imi luasem de acasa niste pantofi cu toc de culoare albastra, decorati cu dungi de exact aceleasi culori cu firele colierului, asemanatoare spicului de grau. In jos am ales doua dintre culorile de pe colier si am gasit repede ceva in geamantan care sa mearga. Intr-un final, am luat masa la restaurant cu traditie. Mi-a placut mult mancarea acolo, iar dupa ce am terminat masa, ne-am dus sa vedem picturile lui Michelangelo, care m-au uimit in principiu prin dimensiunile impresionante; stilul i-l cunoasteam foarte bine, intrucat il studiasem la scoala. M-am simtit extraordinar in excursie, iar cand am ajuns acasa, le-am impartasit tuturor noile mele opinii asupra macarii, artei, arhitecturii, oamenilor de acolo, dar le-am povestit si cat de placut a fost sa stiu ca ma atinteau cu privirea atatia straini, punand ochii mai intai pe tinuta, bineinteles. Am fost foarte mandra ca am ales colierul ca accesoriu principal, iar el nu m-a dezamagit catusi de putin!
    Recomand acest colier nonconformist tuturor fetelor ce vor sa fie cu un pas inaintea modei si sa lase o impresie puternica atunci cand apar fie la o petrecere, fie...intr-un restaurant strain din indepartata Roma!

marți, 2 decembrie 2014

Siguranta din toate punctele de vedere

Ce iti doresti cel mai mult? Pai eu mi-as dori siguranta din toate puctele de vedere, mi-as dori o masina minunata fara nici o problema. Accest lucru este imposibil, nu doar pentru mine, ci pentru toti. Nu putem avea masina perfecta, fara sa se strice sau fara sa aiba nevoie de o pisa, poate doar una de jucarie. Ce importanta au aceste piese? Iti ofera confort tie, ofera o viata mai lunga masinii si o garantie la siguranta.  Nu toti gandim limpede si clar in privinta schimbului unei piese, sunt persoane care neglijaza pana si viata lor, dar a unei masini. Nu, nu este ceva normal, este ceva ce ma sperie pe mine si cred ca si pe voi, viata merita totul, noi meritam totul si nu trebuie sa dam cu piciorul la nimic.
Un caz care m-a speriat pe mine a fost unul dintr-un oras mai indepartat, de la marginea tarii. O gasca de prieteni, care nu prea dau importanta unui defect sau a unui zgomot produs de masina lor. Acestea nu au luat atitudine, iar starea masinii se inrautatea din ce in ce mai rau. Cum puteau fi atat de neglijenti, atat de nepasatori si de nesiguri. Masina lor avea nevoie de o piesa important, o piesa mica si banala pentru ei, dar acea piesa era aerul masinii. Filtru de aer trebuie schimbat in medie la o distanta de 10.000 de km sau dupa bunul plac, dar daca acest fltru nu este schimbat din neglijenta proprietarului e ca si cum ii iei aerul masinii. Acesta filtreaza aer curat in motor chiar daca e doar o bucata de carton. Ce parere ar avea ei daca cineva le-ar pune o perna pe fata si le-ar spune sa respire? Da, asa e , nu este aer, acest lucru fac ei cu masina lor, ii fura tot aerul.

Cum nu au luat masuri, ei continuat sa foloseasca masina din ce in ce mai mult si s-a produs inevitabilul, iar motorul a cedat. Nu mai avea nici o sansa, poate doar sa-i cumpere alt motor. Atunci au realizat ca acea piesa nu era atat de banala, era un carton care filtra aer curat motorului si trebuia schimbat la timp.

Se spune ca ne dam seama de valoare unul obiect dupa ce il pierdem, din punctul meu de vedere ar trebui sa avem grija sa nu il pierdem.