luni, 21 mai 2012

Riscurile folosirii lamei de ras pentru indepartarea parului corporal

Lama de ras este atat pentru femei, cat si pentru barbati, cel mai popular mod de indepartare parului de pe corp si fata. Fiind un mijloc de epilare rapida care nu provoaca dureri, este preferat de multa lume in detrimentul celorlalte metode de indepartare a parului, mai ales ca este si o metoda destul de ieftina.

Asta nu inseamna neaparat ca este si o metoda fara riscuri. Din contra, epilarea folosind lama de ras nu este in niciun caz o epilare definitiva, iar mai mult, implica o serie de riscuri pentru stratul epidermic.
In principiu, cel mai mare inconvenient al folosirii lamei de ras este faptul ca parul indepartat creste la loc intr-un ritm foarte rapid, iar procesul de radere in sine, poate cauza iritatii destul de grave, mai ales in cazul celor cu o piele sensibila.
De asemenea, in primele zile de la epilare, odata cu cresterea progresiva a firelor de par, apar mancarimi pe suprafetele rase, cauzand astfel un discomfort destul de mare, mai ales persoanelor cu un stil de viata activ, care se misca mult.

Mult  mai eficienta si mai putin costisitoare – pe termen lung, cel putin – este metoda de epilare definitiva IPL, care foloseste fasciculi de lumina intens pulsata. Practic, razele de lumina actioneaza asupra foliculelor indepartand melanina, astfel inca firele de par se desprind de la radacina singure, fara ca utilizatorii sa simta vreo durere sau vreun discomfort de orice fel.
Spre deosebire de metoda lamei de ras, o singura sedinta de epilare definitiva IPL asigura imposibilitatea cresterii parului timp de minim 2-3 luni, urmand ca in cazul in care tratamentul IPL se prelungeste, parul corporal sa nu mai creasca deloc. De asemenea, daca in cazul femeilor care folosesc lama de ras pe membrele inferioare, se mai intampla ca unele fire de par sa se dezvolte in interiorul epidermei, acest lucru nu se intampla in cazul metodei amintite mai sus.

luni, 7 mai 2012

Website cu retete culinare

Se pare ca s-a lansat nu nou website cu retete culinare - gama de retete este impresionanta si se pare a puteti gasi multe noutati si surprize gustoase.